Forside

Velkommen til Bering Chinchilla

-

En farm i udvikling

 

 

 

Om Bering Chinchilla

 

Bering Chinchilla blev etableret i 2014 med afsæt i 800 avlshunner og 100 hanner. Grundstammen i vores besætning er standard grå, men vi er ydermere ved at have opbygget en stærk og solid stamme af typen Violet. På farmen kan ligeledes findes et mindre antal af mutationerne Wilson, Beige, Black Velvet, Black Pearl og Blue Diamond. Mængden af Blue Diamond forventes at blive forøget i takt med, at Violet stammen styrkes.

Bering Chinchilla påbegynder ultimo 2016 ombygningen af staldanlæg til udvidelse til 1600 avlshunner.

 

Opstart af Chinchilla farm

Overvejer du at starte en chinchillafarm? Mangler du råd og vejledning og kunne du godt tænke dig en rundtur på en farm for at se, hvordan det hele fungerer i praksis? Så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi er gerne behjælpelige med alt fra budgettal til rådgivning og opstartshjælp. Vi viser gerne vores farm frem ved interesse og vi kan altid fanges enten på telefon eller mail. Du kan finde alle vores kontaktoplysninger under punktet ”Kontakt”.

Læs om vores opstart, tanker og mål tilbage i 2014, dengang var det ikke så velkendt at starte chinchilla farm op med det grundlag at skulle leve af det på sigt. Det kunne vi allerede i 2015 se skulle ændre sig og vores forventninger til Chinchilla avlen holdte stik på den front.

Vores avlsmål

Avlsarbejde med henblik på avl af stærke og sunde dyr, hvor høj produktivitet og god kvalitet går hånd i hånd er vores primære fokusområde. Alle dyr til videreavl udvælges nøje ud fra høje krav både til kvaliteten hos enkeltdyret, men i høj grad også til genetikken hos forældredyrene. Alle disse data er lagret i vores styringsprogram Cunitec, som er en stor hjælp både ved udvælgelsen af avlsdyr, men også i den daglige drift på farmen. Læs mere om dette under punktet ”Avlsarbejde”.

Første auktion blev Januar auktionen 2015 hvor der blev fulgt op på det første halvandet år som Chinchilla avler samt en snak om auktionen.